Art as Therapy – Alain de Botton & John Armstrong

Art as Therapy gekocht

Klein geluk op 19 februari

Mijn visie op coaching is ontstaan uit mijn interesses en eigen ervaringen aan beide kanten van de coachtafel.
Vorige maand liep ik in de boekwinkel aan tegen het boek ‘Art as Therapy’ van Alain de Botton en John Armstrong. Het was niet mijn enige aankoop die dag zie ik op mijn foto van 19 februari voor mijn fotoproject ‘Elke dag klein geluk’, maar wel het eerste boek waarin ik gelijk begon te lezen. Ik heb al eerder werk van de filosoof Alain de Botton gelezen dat me aansprak, dus deze aankoop was snel gemaakt.

 

Mijn enthousiasme stijgt met elke pagina, want tot mijn verbazing lees ik daar een mooie onderbouwing voor mijn eigen visie over de kracht van kunst, hoe leuk is dat!
Het boek licht aan de hand van werken uit de kunstgeschiedenis de zeven functies van kunst toe. Deze wil ik graag met jullie delen, dus de komende weken geef ik een korte samenvatting van deze functies en maak daarbij mijn eigen illustratie.

Heb je even de tijd dat kun je Alain de Botton zelf beluisteren op YouTube.