Coaching competenties

Kunst als inspiratiebron

Kunst geeft stof tot nadenken tijdens het coachtraject

Je persoonlijke ontwikkeling heb je in eigen hand. Je kunt je eigen competenties verder ontwikkelen of de strijd aangaan met je valkuilen. Dit vereist zelfreflectie, neem wat afstand van de dagelijkse beslommering en sta eens stil bij jezelf. Als coach begeleid ik je met diverse methodieken en een gestructureerde aanpak. Samen analyseren we je huidige situatie en de benodigde stappen en zo breng je jouw persoonlijke ontwikkeling naar een hoger plan.

Coaching door zelfreflectie met een twist

De twist zit ook hier weer in het inzetten van kunst als hulpmiddel. Fotografeer je bijvoorbeeld graag, dan geef ik je foto opdrachten om je eigen situatie verder te onderzoeken. De betekenis die jij aan je foto’s toekent en de bijbehorende associaties geven veel inzicht in jezelf. Ook kun je foto’s van kunstenaars uitkiezen als je zelf niet zo creatief bent. Kunst bestaat vaak uit meerdere betekenislagen, waardoor je er veel uit kunt halen. In een coachtraject gaat het niet om de boodschap die de kunstenaar wil overbrengen, maar om de betekenissen die jij eruit haalt of welke valkuil het voor jou symboliseert.

Zo pas je zelfreflectie toe op een plezierige manier. Met dit zelfinzicht gaan we aan de slag om te analyseren welke stappen voor jou relevant zijn om je verder te ontwikkelen. Door foto’s te combineren ontstaat een krachtig toekomstbeeld en dat werkt zeer motiverend als je na afloop alles wat je geleerd hebt in de praktijk gaat toepassen.

Coaching sessies

De ervaring leert dat voor het in gang zetten van een duurzame verandering een coachtraject van 6 tot 8 sessies van elk ongeveer een uur nodig is. Desgewenst aangevuld met een extra sessie om na een half jaar de ingezette verandering samen te bespreken en indien nodig bij te sturen.

Interesse? Bel of mail me voor een vrijblijvend intakegesprek.
Klik hier » voor mijn contactgegevens.