Coaching stijl

Mijn coaching stijl, of mijn twist, uit zich in de toevoeging van kunst als hulpmiddel bij de coaching en ik help je bij het concretiseren van jouw toekomstbeeld. De aanpak daarbij is maatwerk, passend bij jouw persoonlijkheid en je coachvraag.

Twist met kunst

Kunstwerken van Marlene Dumas en Rineke Dijkstra

Kunstwerken van Marlene Dumas en Rineke Dijkstra.

Mijn doel is dat jij weer aan het roer kan staan van je eigen leven. Daarnaast wil ik dat het voor jou een leuk, prettig en effectief leertraject wordt. En dan komt mijn twist goed van pas. De kunstvorm(en) die jou het meest aanspreken (muziek, fotografie, schilderkunst, ed.) gaan je helpen om je huidige situatie en je toekomstbeeld te ‘schetsen’.

Door jouw persoonlijke associaties te benoemen bij kunstobjecten krijg je meer inzicht in jezelf en jouw eigen stip op de horizon. Deze coaching stijl is leuk en effectief.

Een voorbeeld van hoe kunst mij inspireert zie je hiernaast. Deze kunstwerken staan symbool voor mijn blik terug en mijn blik vooruit en helpen me nog iedere dag!

Actief en creatief aan de slag met je coachvraag

Ik geloof in het versterken van je competenties en niet in het alsmaar focussen op je minder sterke kanten. Daar waar je natuurlijke kracht zit, zit ook jouw plezier. Ook hou ik niet van zware, ellenlange trajecten of van vaag en zweverig gepraat. Mijn coaching stijl staat voor actief en creatief samen met jou aan de slag gaan op zoek naar praktische en duurzame oplossingen die bij jou passen.

Ik vind eerlijkheid en betrouwbaarheid belangrijk in onze gesprekken. Ook gelijkwaardigheid is van belang, we hebben ieder onze rol en verantwoordelijkheid in het coachtraject. Jij bent en blijft aan zet en ik coach je in de stappen die je gaat maken, waarbij ik je een confronterende (lach-)spiegel zal voorhouden.

Aan het eind van het coachtraject heb je niet alleen veel geleerd, maar ook een krachtig beeld gemaakt dat je direct én in de toekomst gaat helpen. Na het coachtraject sta je weer op eigen benen en ga je zelf door met het toepassen van al je nieuwe kennis in de dagelijkse praktijk. Voor een wezenlijke verandering in je gedrag is veel geduld en aandacht nodig.  Als je jouw leerdoel in een krachtig beeld hebt vastgelegd, dan heb je een blijvend resultaat dat helpt bij het op koers houden van je eigen ontwikkeling.

Spreekt dit je aan?
Klik hier » om je aan te melden voor een intake gesprek.

Wil je eerst iets meer weten over de verschillende coachvormen?
Lees meer » over mijn coaching aanbod.

STIR_LOGO_roze_1